SEO Romania - Optimizare SEO

Adevarul despre Inscrierea Site-ului in Motoare de CautareFoarte multe firme de web design si SEO din Romania recomanda inscrierea in motoare de cautare si chiar ofera acest serviciu contra cost sustinand ca ajuta la indexare si optimizare. Insa este un pas inutil in incercarea de va promova website-ul. Fiecare motor de cautare are cate un spider care gaseste orice pagina atata timp cat are un link catre ea de pe un alt site, blog, director web, etc., bineinteles cu conditia ca si acestea sa fie indexate. O alta modalitate foarte simpla si mult mai folositoare de a ajuta spider-ul sa indexeze site-ul este crearea unui sitemap si inscrierea acestuia in Google Webmasters. Acest fisier va cuprinde toate paginile interne ale site-ului facilitand descoperirea acestora.


Dovada ca informatiile prezentate mai sus sunt adevarate se afla chiar pe site-ul Google in pagina aceasta unde se precizeaza clar: "Nu este necesar nici macar sa trimiteti site-ul dvs. spre Google. Google este un motor de cautare complet automatizat care utilizeaza module software cunoscute ca "antene" pentru a accesa in mod regulat Web-ul cu crawlere si pentru a gasi site-uri care sa fie adaugate la indexul nostru. De fapt, marea majoritate a site-urilor afisate in rezultatele noastre nu sunt trimise manual pentru a fi incluse, ci sunt gasite si adaugate automat atunci cand antenele noastre acceseaza Web-ul."


De asemenea miile de motoare unde aceste firme fac inscrieri sunt nefolositoare pentru ca nu au trafic deci la randul lor nu au cum sa genereze trafic. Sunt putine motoare importante dintre acestea Google ocupand primul loc cu aproximatix 65%-70% din cota de piata. Pentru Google Romania cota de piata este si mai impresionanta atingand chiar 90%. Pe locul al doilea se afla Yahoo cu aproape tot ceea ce a mai ramas nelasand loc si pentru Live, MSN, Ask sau Search.


Inscrierea in directoare web este cu totul altceva decat inscrierea in motoare de cautare si aceasta trebuie tratata serios deoarace va avea un efect benefic asupra pozitionarii site-ului dumneavoastra atata timp cat este executata cum trebuie, adica folosind cuvinte cheie potrivite si eliminand directoarele nefolositoare (not seo friendly).


Inscrierea in Directoare Web (Strategia Corecta)

In online-ul romanesc si strain exista foarte multe servicii de inscrieri in directoare. Dar sunt acestea cu adevarat eficiente? Furnizorii acestor servicii chiar inscriu in toate directoarele pe care le promit? In textul de mai jos gasiti o analiza a acestor servicii si recomandari pentru inscrierea corecta in directoare.


Primul lucru care conteaza este lista exacta a directoarelor in care se face inscrierea. Este important ca furnizorul unor astfel de servicii sa ofere o lista clara de directoare functionale. Problema este ca multi nu ofera o astfel de lista inaine de a se comanda un pachet. Se promite inscrierea in sute de directoare fara ca o lista clara sa fie pusa la dispozitia clientilor. Insa, mai toti vor livra un raport la final cu link-uri catre directoarele in care inscrierea a fost efectuata. Realitatea este ca aceste liste de pe site sau din rapoartele finale contin multe directoare offline, nefunctionale, cu erori, unele devenite site-uri cu alte destinatii, altele au diverse reguli care nu au fost citite si respectate intocmai, nefiind tinuta o evidenta constanta si exacta. In final, ajungi sa te intrebi in cate astfel de directoare "rele" s-a facut inscrierea.


Un aspect foarte important este si perioada de inscriere. Google si celelalte motoare de cautare nu agreeaza inscrierile agresive si rapide in sute de directoare. Inscrierea trebuie facuta lent, progresiv, in asa fel incat motoarele de cautare sa receptioneaze un link building natural, constant si nu unul brusc, agresiv, artificial. Acest lucru ajuta site-ul promovat prin inscrieri sa creasca din punct de vedere SEO intr-un mod puternic si solid.


Printre aceste servicii se mai gasesc si o multitudine de directoare clonate, de fapt un singur director multiplicat si pus pe sute de domenii si alte sute de subdomenii. Acestea creeaza iluzia a sute de directoare diferite dar in realitate este vorba de acelasi director clonat, cu acelasi continut si design, dar in culori diferite, cu denumiri si adrese web diferite. Google nu se lasa pacalit de acest truc. Inscrierea intr-o astfel de retea (care se face contra cost) nu numai ca nu ajuta la ridicarea site-ului promovat in motoarele de cautare dar poate duce chiar la penalizarea acestuia, deoarece aparitia brusca si automata in sute si mii de directoare cu continut identic este perceputa ca un lucru negativ, ca un link building artificial, contrar politicilor motoarelor de cautare.


De asemenea, respectarea instructiunilor fiecarui director bun este una foarte importanta. Orice director are cate un set de reguli, in functie de editorii care le administreaza. Unele solicita link reciproc pe o pagina secundara din site, altele pe prima pagina sau in footer, iar unele specifica faptul ca nu fac aprobarea site-urilor daca inscrierea nu vine prin email-ul domeniului site-ului inscris. Cu toate acestea nici un furnizor de astfel de servicii nu tine cont de aceste reguli simple, acest lucru ducand la respingerea multor site-uri inscrise.


In momentul de fata singurul serviciu de inscrieri care respecta toate aceste reguli si pune la dispozitie permanent o lista monitorizata de directoare functionale este inscrieredirectoare.ro - In vreme ce multe servicii fac inscrieri in 48-72 de ore, aici se ofera posibilitatea de a alege perioada de inscriere de la 5 zile, o luna, 2 sau chiar 3, 4 pana la 5 luni. Daca un director devine nefunctional este imediat exclus din pachet, iar daca a fost comandat deja un pachet si directorul a devenit nefunctional, acest lucru este specificat in raportul saptamanal, impreuna cu motivul punctual pentru care nu s-a putut face inscrierea respectiva. In locul acestora se cauta directoare din nisa site-ului din comanda sau alte directoare mai noi sau mai vechi (devenite intre timp functionale). De asemenea, se pot include fara costuri suplimentare descrieri diferite si combinatii de cuvinte cheie diferite.


Odata cu fiecare inscriere facuta de acest serviciu este actualizata in timp real si o lista de directoare cu descrierea detaliata a regulilor fiecarui director. In lista apar chiar si directoarele contra cost, nerecomandate sau devenite nefunctionale, impreuna cu descrierea particularizata pentru fiecare director in parte. Foarte util este faptul ca directoarele se pot sorta in functie de diverse reguli si caracteristici, iar acest lucru reprezinta un instrument SEO excelent pentru cei ce vor sa-si inscrie singuri site-urile sau sa-si faca o imagine la zi despre directoarele romanesti si straine care accepta site-uri romanesti. In dreptul fiecarui director este listat link-ul direct catre pagina de inscriere precum si codul ancora in cazul directoarelor care solicita link reciproc, cod ce se poate copia printr-un singur click. La fiecare director este specificat si actualizat permanent numarul de link-uri indexate in motoarele Google, Yahoo si Bing, numarul de site-uri gazduite pe acelasi IP, page rank-ul de la Google si Alexa, un indicator ce reflecta nota de incredere acordata fiecarui site, detalii si o descriere specifica pentru fiecare director, precum si date despre vechimea directorului.


In concluzie, pentru o inscriere corecta trebuie vizata o perioada mai lunga de timp, nu 2-3 zile, respectate intocmai regulile fiecarui director in parte precum si folosirea de descrieri si ancore pe cuvinte cheie suficient de variate.


Inscrieri doar cu continut original

Caracteristica principala a motorului de cautare google este naturaletea link-urilor. Continutul prezent pe sute de site-uri cu caracter repetitiv este evident interpretat ca o proprietate artificiala fiind vazuta ca o strategie de optimizare de tip spam. Nu este suficient sa fie puse 5, sau 15 descrieri diferite care apoi sa se repete. Daca titlurile si descrierile se repeta acest lucru are un impact negativ asupra site-ului. Inscrierile cu titluri si descrieri identice si repetative risca sa fie slab indexate sau chiar penalizate.


In acest moment singurul serviciu care compune titluri si descrieri unice la fiecare inscriere este:

inscrieredirectoare.ro